chasser ennui

5 ideeën om te variëren en de verveling tegen te gaan!

(4)

Sommige joggers vinden na verloop van tijd het hardlopen repetitief en saai worden. Als je weer terug plezier wilt krijgen in het lopen, volstaat het om een paar eenvoudige veranderingen aan te brengen! We geven je 5 ideeën mee die je zullen helpen variatie aan te brengen in je training en er zo weer zin in te krijgen...

 

1.Verander af en toe van route

Je kent de route die je al meer dan een jaar lang 2 tot 3 keer per week aflegt ondertussen uit je hoofd? Dat is het moment om ertussenuit te gaan en weg te vluchten van de monotonie! Ga op zoek naar parken, groene uitgestrekte velden of paden langs het water om zo dicht bij huis een nieuwe route uit te kunnen stippelen.

Bezoek gespecialiseerde fora om nieuwe interessante routes te ontdekken die je verder op weg zullen helpen.

Als je in de stad woont, probeer dan af en toe een uitstap naar het platteland in te plannen. Je moet misschien enkele kilometers in de wagen afleggen voordat je aan de nieuwe route kunt beginnen, maar je zult zo tegelijkertijd kunnen lopen en een nieuw gebied verkennen!

 

2.Gebruik een hardloopapp om je te motiveren!

Volg je trainingen, je prestaties en je gezondheid op met een hardloopapp. De afgelegde afstand, hoogteverschillen, duur van je inspanning, verbrande calorieën, hartslag: je zult je hardloopsessies herontdekken!

Motiveer jezelf door je trainingen met elkaar te vergelijken en zo je vooruitgang te meten, en deel je prestaties met je vrienden, familie of collega's. Hardloopapps helpen je om doelen te stellen en alleen of met vrienden uitdagingen aan te gaan!

Bepaalde sportapplicaties, op de grens tussen spel en sportcoach, laten je zelfs op de vlucht slaan voor zombies! Een uitstekende manier om de verveling te verjagen, je te vermaken en je te motiveren.

 

3.Loop in groep

Loop met je familie, vrienden of collega's. Voor of na het hardlopen is het ideale moment om de nieuwste roddels van het werk te bespreken, te filosoferen over het leven of je weekendplannen uit te wisselen!

Zorg ervoor dat je loopt met mensen die ongeveer hetzelfde ritme aanhouden. Je groepstraining wordt al snel frustrerend en levert bovendien niets op als je niet aan je eigen tempo kunt lopen!

 

 

4.Train op muziek

Als je loopt op muziek kun je ontsnappen aan de werkelijkheid en ergens anders aan denken dan aan het lopen zelf. Maak speciale playlists aan voor je training of ontdek de playlists van je vrienden. Je kunt tijdens het hardlopen ook naar je favoriete podcast luisteren.

Een andere optie is natuurlijk een audioboek. De ideale oplossing voor ouders of mensen met een drukbezette baan die zowel van sport als van lezen houden... Combineer ze, en herontdek het plezier van voorgelezen worden!

 

 

5. Ga tijdelijk iets anders doen

Als je het hardlopen echt beu bent, forceer jezelf dan niet: vervang het tijdelijk door een andere conditietraining. Skaten, fietsen, wandelen of zwemmen... keuze genoeg! Zo kun je aan hetzelfde tempo blijven trainen zonder diezelfde routine af te blijven draaien die je zo beu bent.

Wissel op vakantie in de bergen of aan zee gerust je sportschoenen in voor langlaufski's of zwemkleding om daarmee je training voort te zetten. Een uitstekende manier om vakantie, training en plezier te combineren!

 

Gebruik je verbeelding om je sessies leuker en stimulerender te maken. Om optimaal vooruitgang te boeken moet je er plezier in hebben... En jij, wat doe jij om gemotiveerd te blijven? Deel je trucs met ons!

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Score geven
NAAR BOVEN