Het merk Kalenji

 

In Eldoret, een dorp op 2000 m hoogte in de West-Keniaanse hoogvlakten, leven de Kalenjin: het is aan de naam van die stam dat de naam Kalenji werd ontleend.Découvrez la marque


Dit volk telt amper drie miljoen mensen, dit is tien procent van de Keniaanse bevolking.

Lopers van oudsher 
Als voormalige nomaden is lopen bij deze stam een onderdeel van het leven en van de geschiedenis van de stam. Vroeger was het een middel om te overleven, wanneer men moest vluchten voor rivaliserende stammen. Kinderen lopen elke dag 15 km: ze leggen kilometers af heen en weer naar school en beginnen met lopen kort nadat ze kunnen stappen, zonder zich daar bewust van te zijn.Vandaag wordt lopen beschouwd als een sport, maar vroeger was het voor de jongeren van de stam ook een belangrijke stap in hun leven: pas nadat ze een antiloop hadden gevangen, werden ze opgenomen in de wereld van de volwassenen.

Een originele trainingsaanpak
Minder lang trainen, meer rustfasen maar meer tempoveranderingen. Ze lopen op het gevoel en passen zich aan het wisselende landschap aan. Ze leggen zichzelf geen bepaalde snelheid of hartslag op. Ze lopen zelden op een atletiekbaan, maar wel steeds in groep en met een glimlach.

Lopen voor het plezier met KALENJI
"Lopen is de mens aangeboren. Toen je kind was, heb je voor je plezier gelopen, samen met vrienden. Lopen moet je niet leren, lopen gebeurt instinctief. En toch is lopen vaak een intense ervaring, overweldigend voor lichaam en geest."

Het lopen moet in de eerste plaats leuk zijn. Het is belangrijk om op je eigen tempo te lopen, om een ritme te vinden waar je je goed bij voelt. Luisteren naar je lichaam is héél belangrijk.
Met KALENJIhet passiemerk van de running, willen wij net die manier van lopen uitdragen en ontwikkelen. Het is die nieuwe benadering van hardlopen die we willen delen.
Iedereen de kans geven om te ervaren hoe zalig lopen kan zijn, iedereen zin geven om deze sport te beoefenen.
Elke loper stelt andere eisen, afhankelijk van zijn voetafrol, de ondergrond en de gelopen afstand. De artikelen van KALENJI zijn zo ontworpen dat elke loper, van elk niveau, kan trainen zonder de ongemakken van het hardlopen te moeten ondervinden. Op die manier kan iedere loper ontdekken welk plezier het lopen kan schenken.

Sluit je aan bij de "laatste vrije stam", de mensen die lopen puur voor het plezier en niet om af te zien, en voor wie de ervaring belangrijker is dan resultaten.Find your rhythm, enjoy your run

Angélique Thibault, Directeur Kalenji
angelique.thibault@kalenji.com

 
NAAR BOVEN