brassière de sport

Waarom een sportbeha dragen?

(3)


Een loopbeha of behatop dragen is nog geen vaste gewoonte bij loopsters. Toch is ondersteuning enorm belangrijk voor de gezondheid van je boezem.

 

Wist je dat slechts 15% van de vrouwen een aangepaste beha draagt tijdens het sporten? Bij het lopen let men voornamelijk op goede loopschoenen en -kleding aangepast aan de weersomstandigheden. Toch biedt een goede sportbeha of behatop specifiek voor loopsters niet alleen meer comfort, maar ook een goede bescherming van de boezem. Een goede sportbeha betekent dus een goede gezondheid.

 

De boezem tijdens het lopen

Tijdens het lopen gaat de boezem bij elke voetafrol op en neer. Dat is zo bij elke vrouw, maar hoe groter de boezem, hoe groter deze beweging. Een enorm oncomfortabel en pijnlijk gevoel dat zelfs erger wordt met een klassieke beha. Zeker wanneer die beugels heeft, want deze stoten tijdens het lopen tegen de borstplooi waardoor de stof kan worden beschadigd. Langdurig gebruik tijdens het lopen kan onherstelbare schade veroorzaken doordat de stevigheid en de ondersteuning van de boezem minder wordt, met zelfs een verzakking of vormverandering tot gevolg.

Redenen genoeg om een goede loopbeha aan te schaffen, nietwaar?

 

Doelstelling: positiebehoud

De loopbeha's en behatops van Kalenji bieden de nodige ondersteuning tijdens het lopen. Hoe? Om te beginnen dankzij een speciaal ontwikkelde structuur voor het lopen.

In tegenstelling tot een klassieke beha die de boezem voornamelijk onderaan ondersteunt, zorgen het specifieke model van de loopbeha en het gebruik van aangepaste materialen ervoor dat de boezem volledig bedekt wordt om horizontale bewegingen te vermijden en schokken te absorberen.

De brede schouderbandjes zorgen voor een goede gewichtsverdeling over het hele oppervlak waardoor pijnlijke strepen op de schouders worden vermeden.

Elk model van sportbeha van Kalenji werd gecontroleerd in het laboratorium. Aan de hand van deze exclusieve tests werd bijvoorbeeld bewezen dat de loopbeha Sportance Confort 28% meer ondersteuning biedt dan een klassieke beha.

 

Specifiek ontworpen voor het lopen

Ondersteuning bieden en de natuurlijke vorm van de boezem behouden is goed, maar dit mag het algemene loopcomfort niet beïnvloeden. Daarom hebben onze ontwerpteams twee dingen grondig bestudeerd: irritatie en afvoer van transpiratie.

 

tissus transpirant soutien gorge

Zo werden er "antitranspirerende" materialen gebruikt die met elkaar zijn verbonden door gaatjes aangebracht via ultrasonore trillingen op de loopbeha Sportance Confort.

De gekruiste bandjes bieden loopsters veel bewegingsvrijheid door de schouderbladen vrij te maken.

Tot slot wordt door de naadloze structuur irritatie tijdens lange looptochten vermeden.

 

Sportbeha of behatop?

Door hun specifiek model zijn behatops eerder weggelegd voor kleine tot middelgrote boezems. Ze kunnen gemakkelijk en snel worden aangetrokken en kunnen zelfs zonder shirt worden gedragen, voor looptrainingen in de zomer of tijdens wedstrijden.

Sportbeha's zijn ideaal voor de wat grotere boezems door hun grotere diepte. Elke maat heeft een specifieke vorm en is verstelbaar voor een optimale fit en een perfecte ondersteuning.

 

Sportbeha's die de boezem niet platdrukken!

Gedaan met sportbeha's die alleen maar ondersteuning bieden door de boezem plat te drukken. Modellen zoals de Sportance Power werden speciaal ontworpen om ondersteuning en comfort te bieden, precies zoals onderkleding voor loopsters zou moeten zijn, en blijven er vrouwelijk uitzien. En mooi extraatje: wie loopt met een hartslagmeter weet dat het niet altijd comfortabel draagt in je onderkleding. De sportbeha Sportance Cardio Stretch lost dat probleem moeiteloos op door plaats te voorzien voor een cardiosensor!

 

Een loopbeha of behatop dragen is nog geen vaste gewoonte bij loopsters. Toch is ondersteuning enorm belangrijk voor de gezondheid van je boezem. Bovendien zit een sportbeha heel comfortabel dankzij het zachte materiaal en is hij specifiek ontworpen voor het lopen. Dus dames, go for it!

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Score geven
NAAR BOVEN