entretenir chaussures de course

Hoe onderhoud ik mijn loopschoenen?

(6)

Lopers hebben een bijzondere band met hun loopschoenen. Ze staan hen bij bij hun trainingen en loopwedstrijden. Daarom is een goed onderhoud van loopschoenen belangrijk om ze zo snel mogelijk te laten meegaan.

 

Je loopschoenen reinigen is zeer belangrijk!

Veel mensen steken hun loopschoenen in de wasmachine, waardoor de technologische en fysieke eigenschappen van de schoen verloren gaan en de schoen kan loskomen, krimpen of scheuren. 

Daarom raden we je aan om ze pas te wassen wanneer ze zeer vuil zijn (modder) met water en zeep en een kleine synthetische borstel. Maar zeker niet met javelwater! Spoel af met lauw water.

 

Je kan ze zonder problemen wassen met de hand.

1. Indien mogelijk, haal je de binnenzool uit de schoen en was je deze apart.

2. Was de rest van de schoen mag een zachte borstel, een beetje warm water en zeep (Marseille bijvoorbeeld).

3. Haal met behulp van een vod zoveel mogelijk water uit de binnenkant van de schoen.

4. Om de schoenen te drogen, plaats je ze best niet dicht bij een warmtebron (zoals een chauffage): laat ze drogen op kamertemperatuur! 

Doe de schoenen open en vul ze met krantenpapier of keukenpapier. Deze absorberen het vocht in de schoenen.

 

We raden ten zeerste af

- om ze in een droogkast te steken

- om ze te laten drogen in de volle zon

- om een haardroger te gebruiken

- om ze naast een warmtebron te plaatsen (chauffage, kachel). Het duurt ongeveer 12 uur eer een schoen volledig droog is. 

 

Tip : Als je vaak loopt, raden we je aan om twee paar winterschoenen te gebruiken zodat je het ene paar kunt gebruiken wanneer het andere droogt. Je schoenen vragen wat meer onderhoud gedurende de wintermaanden. Met een juist onderhoud kunnen ze eindeloos lang meegaan. Wanneer je hebt gelopen in de regen of de sneeuw, maak je ze proper met een doek en haal je de binnenzolen eruit, indien mogelijk. Vul ze met krantenpapier, zodat het vocht binnenin kan worden geabsorbeerd

 

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Score geven
NAAR BOVEN