entretenir vétements de course

Hoe loopkleding onderhouden?

(29)


Wasgoed sorteren is op zich al geen eenvoudige klus omdat er zoveel criteria zijn: gekleurde was, donkere was, witte was, delicate stoffen, katoen ... Het kost telkens weer heel wat hoofdbrekens. En hoe moet dat nu met loopkleding?

 

Kalenji geeft je hier een geheugensteuntje speciaal voor je loopkleding, zodat je die zo lang mogelijk als nieuw houdt!

Regel 1: altijd wassen op 30°, zo gemakkelijk is dat!

Regel 2: vergeet de droger, de stoffen van je loopkleding zijn speciaal bestudeerd om heel snel gewoon zo te drogen. Behalve de windjacks die je in de droger kunt stoppen om de waterafstotendheid te reactiveren.

Regel 3: strijken is compleet overbodig, en we weten dat we daar velen onder jullie heel blij mee maken. De gebruikte stoffen kreuken nauwelijks zodat je van die vervelende klus verlost bent.

Regel 4: niet samen wassen met kledingstukken met klittenband omdat die de stof kunnen beschadigen. En liefst binnenstebuiten wassen.

Regel 5: gebruik bij voorkeur vloeibaar wasmiddel en geen waspoeder. Voeg ook liever geen wasverzachter toe, want die kan het ademend vermogen aantasten.

Opgelet: gebruik nooit bleekwater voor running kleding, ook niet voor sokken. Je hoeft ook geen wasnetje te gebruiken wanneer je running ondergoed wast, want anders dan bij gewoon ondergoed is dit gemaakt van technische stoffen. En dus is het sterker.

 

Deze tips gelden voor alle loopkleding:

- T-shirt / shirt met lange mouwen / topje / mouwloos shirt

- Short / kuitbroek / lange loopbroek

- Sokken

- Heren- en damesondergoed

- Windjack

- Handschoenen / hoofdband / muts

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Score geven
NAAR BOVEN