booster sa motivation

Geef je motivatie een boost!

(1)

 

Train niet op basis van tijd of leg je trainingsschema opzij

Wanneer lichaam en geest vragen om het rustiger aan te doen, doe dat dan ook. Om te beginnen: beperk het aantal trainingen. Loop minder lang en minder snel. Maar loop! En doe dit eerder op basis van je gevoel, dan op tijd.

Belangrijk tijdens periodes van vermoeidheid is trouw blijven aan je trainingsboekje. Door elke avond enkele zinnen op te schrijven, kan je je gebrek aan motivatie beter begrijpen en ben je beter voorbereid op een herhaling. Bekijk dus goed de training voor de volgende dag. En schrijf alles neer!

 

Trek op avontuur

Voor je geest is er niets erger dan telkens opnieuw dezelfde soorten trainingen te doen over hetzelfde traject. Eén van de voordelen van hardlopen is dat je helemaal vrij bent. Profiteer daarvan! Trek op avontuur en verken nieuwe loopomgevingen.

Op verharde wegen, over kleine paden, door het stadscentrum (waar je rekening moet houden met voetgangers): laat je verbeelding spreken en laat je gevoel voor richting je leiden. De bedoeling is om altijd opnieuw te worden geprikkeld door nieuwe sensaties en daar is hardlopen het perfecte middel voor: om boodschappen te doen, vrienden te bezoeken of zelfs naar werk te gaan.

 

Train niet alleen!

Hardlopen is een sport die vaak alleen wordt gedaan, maar je kunt ook regelmatig met vrienden of kennissen lopen die op hetzelfde niveau als jij zitten. Zeker wanneer je aan het einde van de dag door gebrek aan motivatie liever op de zetel wil gaan liggen of iets wil gaan drinken, dan te gaan trainen...

Daarom raden we aan om op vaste tijdstippen af te spreken met vrienden zodat je op het laatste moment geen excuus kunt verzinnen om af te zeggen. De energie van te trainen in groep sterkt je kracht en moraal. Maak van het moment gebruik om een serieuze babbel te doen, om je hart te luchten wanneer je even een moeilijke tijd hebt, of om te grappen en grollen tijdens het lopen. Het belangrijkste is dat je blijft bewegen, dat je vooruitgang blijft boeken en vooral dat je je motivatie blijft aanwakkeren. 

 

Beloon jezelf

Op het vlak van regelmaat scoor je misschien al eens slechte punten. Maar dat is niet erg. Slecht weer, loodzware benen, problemen in de familie of op werk: soms heb je redenen genoeg om eens een looptraining over te slaan. Niet gaan neerzitten en blijven bewegen mag dan worden beloond met een kleine verrassing. 

Het maakt niet uit wat. Iets groots of kleins.  Van een heerlijke kop koffie op een terras tot een welverdiend dagje wellness; van een calorierijk dessert tot een salsa-avond met vrienden. Hardlopen hoeft niet altijd een straf te zijn die de leuke momenten in het leven verbiedt. Integendeel! Door jezelf af en toe kleine beloningen te gunnen, krijg je opnieuw energie om te trainen. En dan geniet je des te meer van de tijd die voorbijgaat...

 

Wees ambitieus

Enorm belangrijk! Stap uit je comfortzone en verleg je eigen grenzen. Een beetje ambitie kan geen kwaad. Wil je je inschrijven voor 10 km? Probeer dan eens een halve marathon. Denk je dat 42,195 km te moeilijk voor je is? Waag je eens aan een marathon. En ben je wat bang voor het avontuur op onverharde wegen, probeer dan een trail of ga eens lopen in de natuur... Een ambitieus doel helpt je vooruit en brengt regelmaat. Vooral wanneer je je vrienden en familie op de hoogte brengt van je plannen. Wen aan de gedachte van een inspanning die je eigen grenzen overtreft. Leg een zekere methode in je trainingen. Je hebt er een ijzersterk hulpmiddel voor: motivatie!
 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Score geven
NAAR BOVEN