se rebooster avec la course à pied

Geef je conditie een boost door te lopen


Eens de droefheid weg is om de vakantie die ten einde is, ben je weer helemaal klaar om bij deze nieuwe start jezelf nieuwe doelen te stellen en je sportieve batterijen weer op te laden! Je bent klaar om fysieke inspanningen te leveren om "lichaam en geest" opnieuw in balans te brengen, en voorgoed dit keer…

Jammer genoeg zit de vakantie er alweer op en is het nieuwe schooljaar weer van start gegaan. Niets aan te doen! Maar voor de meeste mensen betekent het nieuwe schooljaar "een nieuw begin", zoals het voor kinderen betekent dat ze opnieuw naar de klas zullen gaan, nieuwe vrienden zullen maken...!

Nieuw begin, nieuwe plannen... Werken aan je levensstijl, aan je conditie... Je stelt jezelf in elk geval de juiste vragen: heb ik tijdens mijn vakantie kunnen sporten of lopen? Moet ik veel kilo's kwijt?...

 

Altijd en overal gemotiveerd blijven dankzij KALENJI 

De motivatie om te lopen moet je niet zoeken in het aantal kilometers dat je aflegt, maar in de vooruitgang die je boekt tijdens het lopen. Ben je al enkele weken met je looptrainingen bezig en heb je de indruk dat het niet vordert, volg dan de tips van Kalenji om je vooruitgang én je plezier te bevorderen:

- Kies het juiste traject en het juiste terrein: om je vooruitgang beter te bekijken, volg je best éénzelfde parcours met referentiepunten. Kies terreinen met een zachte ondergrond voor een betere voetafrol.

- Loop op je eigen tempo en let op elke lichaamsbeweging (voetafrol, houding van de rug, juiste beweging van de enkels) en op je ademhaling (adem in door de neus en uit door de mond)!

- Bekijk je vooruitgang: je maakt effectief vorderingen, alleen zie je ze moeilijk. Noteer ze elke dag zodat je gemotiveerd blijft.

- Vertel je vrienden over je nieuwe passie, ook zij kunnen je helpen om vooruitgang te boeken.

- Kies een nieuwe loopoutfit en accessoires, want je verdient het! Met de comfortabele en lichte loopkleding en loopschoenen van Kalenji krijg je zin om alsmaar verder te gaan.

Kalenji biedt innovatieve loopkleding en -accessoires om het lopen gemakkelijker en aangenamer te maken en progressie te bevorderen.

 

Kinderen en ouders 

De ideale sport voor het evenwicht van je kinderen: Iedereen kan en mag beginnen met lopen wanneer de algemene fysieke conditie het toelaat om gedurende een bepaalde periode een inspanning aan te houden (te bepalen met een coach of een sportdokter) en op basis van de leeftijd van elke loper. Een medisch onderzoek zal oordelen of je die sport aankunt en al je twijfels over het uitoefenen van die sport wegnemen.

Hardlopen is een natuurlijke en aangeboren sport voor kinderen, wist je dat? 

Eens ze kunnen stappen, lopen ze altijd en overal: tijdens de speeltijd, in de tuin en tot je grote ergernis zelfs in huis!

Ach, zo erg is dat niet. Moedig hen aan om te lopen en hun energie kwijt te kunnen, want lopen is perfect voor de motoriek en het fysieke en psychologische evenwicht van je kinderen. Om geren tussen je meubels en die mooie vaas van grootmoeder te vermijden, kan je best profiteren van het nieuwe schooljaar om hen in te schrijven in een officiële loop- of atletiekclub waar er looptrainingen worden gegeven door echte professionals. De kinderen worden er opgedeeld per niveau en per leeftijd en zullen zich kunnen ontspannen én een volledige sportactiviteit kunnen doen.

 

De trainingsschema's van KALENJI zijn er voor jou!

Je sportcoach heeft slechts één naam en dat is Kalenji, met trainingsschema's op maat, voor elk conditieniveau. Hij volgt je overal, zelfs tot op je mp3! Kalenji (in samenwerking met Jiwok) heeft trainingsschema's klaar.

Om het nieuwe schooljaar goed van start te gaan, kan je lopen eens proberen: een complete sport, geschikt voor elke leeftijd, gemakkelijk om te doen en met alleen maar positieve resultaten voor "lichaam en gezondheid"!

 

Een geslaagd nieuw sportjaar met mijn Kalenji-coach!

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Score geven
NAAR BOVEN